Ενυδατώστε το δέρμα του μωρού σας. Ένα σημαντικό βήμα

Το καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι απαλότερο και καλύτερα προστατευμένο από εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες. Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα του μωρού σας. Για να το προφυλάξετε και να το προστατέψετε από εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες, είναι σημαντικό να συνδυάζετε το σωστό πρόγραμμα περιποίησης με το κατάλληλο ενυδατικό προϊόν.

Δέρμα που είναι φυσικά λιγότερο ενυδατωμένο

Μολονότι το βρεφικό δέρμα είναι δομημένο ακριβώς όπως και των ενηλίκων, απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή καθώς δεν έχει αναπτύξει ακόμα τις ίδιες λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Για την ακρίβεια, οι ιδρωτοποιοί αδένες του μωρού δεν είναι πλήρως λειτουργικοί μέχρι την ηλικία των 10 περίπου ετών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ανεπαρκή ενυδάτωση, μεγαλύτερη ευπάθεια σε εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες και ευαισθησία στους ερεθιστικούς παράγοντες.

Το δέρμα του μωρού σας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο εξαιτίας των συχνών μπάνιων και των αλλαγών πάνας μέσα στη μέρα, με αποτέλεσμα να γίνεται περισσότερο επιρρεπές στην αφυδάτωση, τον ερεθισμό και την ξηρότητα. Όλα αυτά τα φαινόμενα φθείρουν τον δερματικό φραγμό.

Για να διασφαλίσετε την άνεση του μωρού σας και να προστατέψετε το δέρμα του από εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες, είναι σημαντικό να ενυδατώνετε καθημερινά το πρόσωπο και το σώμα με ένα κατάλληλο προϊόν που είναι ήπιο και αποτελεσματικό.